Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Forældrerådet og bestyrelsen

DIG, FORÆLDRERÅDET OG FORÆLDREBESTYRELSEN

Københavns kommune har vedtaget en ny styrelsesvedtægt for klyngeinstitutionerne. Vi er nu også en del af en klyngebestyrelse, som består af forældrerepræsentanter fra alle institutionerne i klyngen. Der vælges desuden 2 personalerepræsentanter samt en lederrepræsentant. Klyngelederen er født medlem. Det har hidtil været praksis, at der deltager en personale i bestyrelsen fra de tre institutioner, der ikke er repræsenteret i bestyrelsen. Der er cirka 4 aftenmøder om året.

Forældrebestyrelsens opgaver er blandt andet:

• At fastsætte lukkedage.

• At deltage i planlægningen af forældremøder.

• At godkende forslag til pædagogiske principper.

• At godkende forslag til principper for budget.

• At deltage i ansættelsen af klyngeleder samt pædagogiske ledere.

• At medvirke til at forældreønsker bliver gennemført i institutionerne.

Det er vigtigt, at alle bliver hørt før beslutningerne bliver taget på bestyrelsesmødet. Derfor sidder der en gang i kvartalet en flok voksne i Solstrålen-Smørhullet og snakker. Alle børnene har fået fri, så vuggestuen er usædvanlig rolig – lige indtil diskussionerne går i gang. Hvis I vil det!

Denne flok er forældrerådet, som består af forældre, personale og vores pædagogiske leder. Forældrerepræsentanterne vælges af forældrene på efterårsforældre-mødet. Personalet vælger selv sine repræsentanter. Der er altid en dagsorden på opslagstavlen, når et møde nærmer sig.

Der er 4-5 forældrerådsmøder om året, hvor man snakker om stort og småt angående Solstrålen -Smørhullet.

Som forælder i forældrerådet har man mulighed for at få indflydelse på de overordnede principper for vuggestuen.

På møderne får forældrene også en del informationer om livets gang i Solstrålen-Smørhullet, og de problemer og emner, man arbejder med for tiden.

Og selvfølgelig kan man altid tage ting op til diskussion, hvis der lige er noget, man ikke kan forstå eller er utilfreds med eller er begejstret for! Så hvis man som forælder har noget, man gerne vil have diskuteret, kan man altid henvende sig til forældrerådet eller selv komme til møderne.

Efter møderne skrives et referat, som hænges op på opslagstavlen, så alle kan følge med i forældrerådets arbejde.